Un nou servei lingüístic intern d’assessorament, correcció i traducció

Disposició del Manual d'estil a tots els usuaris

Serveis Lingüístics és una nova prestació d’ús intern que l’Ajuntament ha posat en marxa per garantir la correcció dels textos escrits que es difonen internament i externament.

El nou servei corregeix i tradueix textos sobretot en català, castellà i anglès, llengües per a cada una de les quals hi ha un professional especialitzat, però també podem fer traduccions de francès, alemany, àrab, italià i rus.

Serveis Lingüístics està liderat per la Direcció de Comunicació i Atenció Ciutadana, però s’ha adjudicat en concurs públic a una empresa, que és la que fa les correccions i les traduccions sota la supervisió de personal municipal, que s’encarrega de controlar el nivell de qualitat dels treballs i també fa tasques d’assessorament i resol dubtes.

Amb l’adjudicació del servei, ens assegurem que els textos siguin més coherents amb l’estil institucional i estiguin ben adaptats als diferents canals de difusió (web, xarxes socials, notes de premsa, circulars, textos de la Gaseta...). Els departaments de l’Ajuntament, que amb freqüència encarreguen a empreses externes feines de traducció, notaran un estalvi respecte a les tarifes que els cobren. A banda de tenir unes tarifes molt competitives, el nivell de servei que s’ofereix, general o urgent, està adaptat per llengua i volum de paraules per garantir un bon temps de resposta.

A més de garantir la coherència d’estil i dels beneficis econòmics, hi ha un tercer avantatge, que és la disponibilitat. A través de l’Oficina Virtual podem encarregar feines de dilluns a divendres, de 8.00 a 20.00 hores.

Com s’utilitza

Hem d’enviar un correu electrònic a l’adreça DI_LINGUISTICA@bcn.cat per sol·licitar l’alta a l’Oficina Virtual, l’eina de gestió on hem de penjar els documents que cal corregir o traduir, i que serveix per fer-ne el seguiment i controlar el cost que ens està suposant. D’altra banda, mitjançant aquesta adreça també podem consultar dubtes gramaticals, ortogràfics o d’estil.

A més, Serveis Lingüístics posa a disposició de tota la plantilla el Manual d’estil lingüístic del web bcn, que serveix de guia per a tot tipus de documents. Aquest manual complementa el Llibre d’estil de l’Ajuntament de Barcelona, de Joan Solà, vigent a l’Ajuntament des de l’any 1995.

Cal destacar que properament hi haurà un espai específic a la intranet corporativa on es podrà consultar tot allò relatiu a aquest nou servei municipal. De moment, el Manual d’estil lingüístic del web bcn es pot sol·licitar a través de l’adreça DI_LINGUISTICA@bcn.cat.

AME Asistencia Médica Instituts Odontològics
 Servei d'Ofertes de l'Ajuntament Compte Nòmina db Sense comissions. Deutsche Bank
10% de Descompte durant tot l'any + promocions especials