Nens que reben l'ajut en un taller
Activitats per a infants en un centre obert de la ciutat

Garantim la cobertura de necessitats d’alimentació infantil durant les vacances escolars

L’Ajuntament ha previst unes mesures per detectar infants en situacions de dèficit alimentari durant l’estiu i garantir-los un menjar al dia.

L’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i el Consorci d’Educació treballaran conjuntament per detectar els possibles casos d’alumnes que poden no tenir assegurada l’alimentació adequada durant les vacances escolars d’estiu.

En el marc de les comissions socials, els centres docents i els Serveis Socials treballaran en la detecció de casos que es consideri que poden no disposar de recursos per a alimentació. Seran els centres de Serveis Socials qui estudiaran la situació de cada família i decidiran quin tipus d’ajut han de rebre. Aquest ajut pot ser d’alimentació oferta a través d’alguna entitat o bé un ajut econòmic.

La partida econòmica destinada a aquestes situacions serà la d’ajuts d’emergència de l’IMSS, que està dotada inicialment en 3.150.000 euros, tot i que no és exclusiva per a alimentació, sinó també per atendre necessitats econòmiques, de medicació o d’habitatge.

D’altra banda, la xarxa de centres oberts de la ciutat oferiran un berenar nutritiu a tots els nens i nenes que estiguin inscrits als seus programes o a qualsevol de les activitats que organitzen, com és ara, reforç escolar o activitats esportives.

Aquesta mesura, a la qual es dedicaran 878.026 euros, es desenvoluparà als 15 centres oberts que ofereixen programació de casals d’estiu i es perllongarà al llarg del curs 2013-2014 en el total dels 19 centres oberts.

Finalment, durant la Campanya de Vacances d’Estiu s’han programat 543 activitats, de les quals 394, és a dir el 72,55%, ofereixen servei de menjador. A fi de garantir l’accés de tota la canalla i adolescents a l’oferta d’activitats, l’Ajuntament assegurarà la cobertura de tots els ajuts econòmics a les famílies que compleixin els requisits. De moment, la demanda d’ajuts ha crescut un 25% respecte l’any passat.

En aquests moments, de manera provisional i a l’espera d’analitzar totes les sol·licituds, ja que no es tanca fins a l’11 de juny, s’han demanat 7.276 ajuts econòmics i ja n’hi ha 6.302 sol·licituds aprovades, el que suposa, a hores d’ara, uns 968.692 euros.

AME Asistencia Médica Instituts Odontològics
 Servei d'Ofertes de l'Ajuntament Compte Nòmina db Sense comissions. Deutsche Bank
10% de Descompte durant tot l'any + promocions especials